Gjithcka rreth portave

  1. Dyer dhe motorë kërkimi.
  2. Llojet e portave

Që nga formimi i internetit, njerëzit iniciativë kanë parë në të një mënyrë të mirë për të fituar para. Me kalimin e kohës, parashikimet e hershme dhe përpjekjet e dobëta u zhvilluan në një mekanizëm të mirëpërcaktuar për komercializimin e internetit dhe qindra mënyra për të fituar me sukses burimet e uebit u shpik. Deri më sot, biznesi online po afrohet në fushën e tij dhe diversitetin në biznesin jashtë linje dhe jep fitime të mëdha, shpesh me pak ose aspak investime. Reklamim, tregti, shërbime, trajnim, prodhim - gjithçka sot nuk mund të përftohet pa internet. Duke pasur faqen tuaj në World Wide Web - kjo do të thotë sot të mos bëni diçka të pazgjidhura, kjo është një rutinë e biznesit. Dhe kjo nuk është e habitshme, sepse njeriu modern gjithnjë e më shumë beson në internet jo vetëm si një burim informacioni, por edhe si një burim pothuajse i pashtershëm i pasurisë së tij. Tani në internet mund të blesh gjithçka, përveç parave të mëdha, po bëhen edhe politika të mëdha këtu.

Nuk është çudi që, përveç mënyrave të ndershme për të bërë para në internet, mashtrimi i të gjitha llojeve dhe varieteteve po lulëzon. Do të ishte befasuese nëse nuk do të kishte njerëz që do të kryejnë veprimet e tyre të padrejta në internet. Vini re se përveç metodave relativisht të ndershme të pranimit të parave nga popullata e Ostap Bender-it të paharrueshëm dhe një milion krejtësisht të padrejta, Interneti ka shpikur edhe mënyrat e veta të veçanta për ta bërë këtë. Për më tepër, më shpesh nuk do të ketë dënim për mashtrim, dhe nuk mund të ketë. Në fund të fundit, kjo është një mashtrim virtual, dhe paraja është tërhequr më shpesh jo drejtpërsëdrejti, por në mënyrë indirekte.

Një nga mënyrat më të zakonshme të përdorimit të padrejtë të internetit për përfitime personale është porta e internetit. Emri i këtij fenomeni, i cili është mjaft i përfaqësuar gjerësisht në rrjetin botëror, përkthehet nga anglishtja si një derë në rrugë, një derë hyrëse.

Më shpesh, porta është një vend që krijohet automatikisht për çdo kërkesë me frekuencë të lartë ose disa kërkesa. Më shpesh, përmbajtja e tij është përgjithësisht e padobishme dhe e pakuptimtë, por çdo artikull është i ngopur me këto kërkesa. Por ndodh që tekstet janë të maskuara si unike, pasi ato i përmbahen parimit të shoqatave verbale. Rreth fjalës janë të vendosura afër kontekstit të fjalës, sepse robot kërkimi nuk e vë re këtë mashtrim. Doorway ka dy detyra kryesore - spam dhe promovimin e një faqe tjetër, normale, për të cilën ajo përcjell trafikut të marra nga mashtrimi.

Dyer dhe motorë kërkimi.

Edhe tek një përdorues i papërvojë, bëhet e qartë se çdo derë shkel rëndë ligjin themelor të motorrit të kërkimit që një vend duhet të ketë përmbajtje unike dhe të dobishme për përdoruesit. Doorway është gjithashtu një burim i spam search engine, nga të cilat motorët e kërkimit në mënyrë të zellshëm të mbrojtur klientët e tyre. Dera është një shembull i gjallë i optimizimit të faqeve të zeza, i cili gjithashtu nuk është i mirëpritur nga ndonjë motor kërkimi.

Sigurisht, kur të gjesh një derë motor kërkimi menjëherë imponon sanksione në vend dhe e dërgon atë në ndalim. Pse ne shpesh ndeshim nëpër porta, duke kërkuar informacionin që na nevojitet në internet? Fakti është se arti, nëse mund të shprehet në këtë mënyrë, natyrisht, krijimi i një porta është duke u përmirësuar pasi filtrat e motorëve të kërkimit janë përmirësuar. Kështu, midis porta dhe motor kërkimi ekziston një luftë e mprehtë për një vend në diell dhe shpesh krijuesit e hyrjes dalin fitimtarë nga ai. Ka shumë porta ditore në internet, të krijuara nga amatorë, por ka porta që janë punuar nga një ekip profesionistësh, sepse një vend i tillë është i fokusuar në sukses dhe fitim të shpejtë, pothuajse të menjëhershëm. Dhe jo të gjithë në internet ndjekin ligjet e etikës së biznesit, madje edhe profesionistët. Dera të tilla për fat të mirë shmangin sanksionet e motorëve të kërkimit dhe ndjehen të qetë në internet, duke e bllokuar atë natyrshëm.

Një tjetër arsye për praninë e portave në internet është se motori i kërkimit nuk mund të dallojë gjithmonë midis portave dhe, për shembull, një faqe informuese me shumë lidhje që nuk kanë të bëjnë aspak me spamin.

Llojet e portave

Çdo hyrje i referohet optimizimit të faqes së zezë, ose Black Hat seo. Por njerëzit e mençur kanë gjetur një mënyrë për të përdorur derën për të mirën e promovimit të motorëve të kërkimit, për më tepër, me qasjen e duhur, porta mund të bëhet një mjet i fuqishëm në promovimin e faqes. Fakti është se jo të gjitha dyert janë optimizim i zi. Ata janë:

  1. Dera e bardhë janë në faqet e internetit të zakonshme normale që krijohen duke përdorur përmbajtje me cilësi të lartë dhe punojnë për të promovuar burimin kryesor, duke i ridrejtuar përdoruesit tek ai.
  2. Portat gri - qëllimi i vendeve të tilla është rritja e masës së lidhjes për burimin kryesor. Më shpesh përmbajtja e tyre është shumë e mirë, por e mbingarkuar me fjalë kyçe.
  3. Faqet e dyerve të zeza janë vende spameri, detyra kryesore e tyre është të ridrejtohet ose automatikisht të ridrejtohet në një burim të palës së tretë që angazhohet në reklamim agresiv të diçkaje ose të një paguesi, që është një faqe që ofron një shërbim shumë tërheqës për paratë qesharake. Përmbajtja për porta të tilla është e parëndësishme dhe shpesh paraqet një paketë të pakuptimtë fjalësh dhe frazash me fjalë kyçe.

Pra, është me dyert e zeza për të luftuar motorët e kërkimit. Por bardha dhe gri shpesh mbeten në vend dhe mund të ndihmojnë në promovimin e faqes kryesore. E vetmja gjë është se promovimi i portave të tilla është gjithashtu një gjë e vështirë, sepse ju duhet së pari të kuptoj nëse loja është me vlerë të qiri.

Edhe nëse gjithçka është bërë në mënyrë të saktë dhe derën klasifikohet si e bardhë ose gri, nuk ka asnjë garanci që motori i kërkimit të mos e ulë atë në renditje apo edhe ta ndalojë atë. Për më tepër, të gjithë motorët e kërkimit vazhdimisht përmirësojnë filtrat e tyre për të kërkuar dhe shkatërruar porta. Prandaj, edhe nëse bëni çdo përpjekje, kohëzgjatja e hyrjes do të jetë e shkurtër. Ju duhet së pari të mendoni me kujdes nëse nevojitet porta search engine optimization site ose më mirë të përdorin metoda të mira. Në fund të fundit, rreziku i tepërt nuk sjell gjithmonë para të shpejta, por reputacioni do të prishet. Dhe për të blerë një reputacion të ri për para nuk ka gjasa të dështojë.

Pse ne shpesh ndeshim nëpër porta, duke kërkuar informacionin që na nevojitet në internet?

Номера

Номерной фонд гостиницы насчитывает 173 номера различных категорий.

Забронировать отель можно прямо сейчас: Бронирование онлайн